Készül a tető

Tegnap elkezdődtek az ácsmunkák, szép zöld gerendák maasodnak az ég felé. Ha így haladunk, a végén még beköltözünk ebbe a házba…

Bár akad nagy bosszúságunk is. Szerettünk volna olyan tetőteret, amiben nem kell a szobák közepén oszlopokat kerülgetni, ezért még a tervezés fázisában egyeztettünk statikussal és áccsal is, hogy miképpen tudjuk kiváltani a szobákat használhatatlanná tevő pilléreket, vagy hogyan tervezzük át a tetőt. Azt ötlötték ki neünk, hogy ha raasztott tartógerendákat használunk, azzal kiváltható lesz a pillér és csak a gardróbban marad egy, ami annyira nem zavaró. Ma viszont azt kell hallgatnunk az ácstól (egy másiktól), hogy a ragasztott gerenda pénzkidobás volt, kell az oszlop. Ami a terveken a fürdőajtóba és a szülői háló ajtajának közepébe kerülne. Csúcs. Holnap jön a statikus (az, aki azt állította, hogy nem lesz szükség pillérekre), kiváncsi leszek, mit mond.
És a tervezőnknek pedig sokadszor is minden “jót” kívánunk. Nem elég, hogy csalt a látványrajzokon, de mindezt úgy, hogy a tetőterünk gyakorlatilag egyáltalán nem kivitelezhető az általa megrajzolt formában. Klassz.
Jó hír viszont, hogy végre nagyjából kialakult, milyen külleme legyen a háznak és haladunk a megegyezés felé a burkolatokat illetően is.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s