Villanyszerelés és konyha

Tegnap jött a villanyszerelő és elkezdte vésni a falat csöveknek. A monolitba már hamarabb bekerültek a dobozok, így is kb. 9-10 napos munka, mire az összes gyengeáramot: internetet, riasztót, házimozirendszert becsövezi és persze az elektromos vezetékeket is el kell helyezni. A múltkori 2 napos munka (a lámpák stb- mgtervezése) után most újabb hosszú estékbe került, mire minden kapcsolónak, falikarnak, spotnak megtaláltuk a pontos helyét. A konyhát is teljesen meg kellett tervezni, hogy ne legyenek elől éktelenkedő konnektorok, mégis legyen belőlük elég. A plusszköltségeket még nem tudjuk pontosan, a sok internetkiállás 5.000 Ft/darab, a riasztó olyan 150.000 Ft összesen, plussz a kerti munkák, ami valószinűleg csak egy valamikori második körben fog megvalósulni, most csak kivezetik az áramot a kapukhoz és a kert felé.
Vagyis, ha a ház belseje elkészül, akkor következnek majd a kültéri fények, a kisházhoz szeretnénk hátravezetni a villanyt, kell a keri út mellé és a teraszhoz és szeretném kivinni az ineternetet a kerti pihenőhöz is. De ezeknek a terve még nem készült el, majd a talajrendezés után térünk rá vissza. Úgyhogy ma tartunk egy kis tervezés mentes pihenőnapot.

A másik nagy esti projekt a már említett konyhatervezés volt, de most már ez is készen van, nagyon-nagyon jó kis konyha lesz belőle, s bár egyik nagy álmom a – szekrénybe sülyeszett sütő – nem valósulhat meg helyhiány miatt, a többi vágyam teljesülni látszik… Most még keresni kell egy online konyhatervezőt, hogy a végső döntés elött 3D-ben is megnézhessem és aztán rajta, már csak arra kell várni, hogy elég pénzünk legyen kivitelezni is. 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s